Världens bästa olja!

Här kommer 20 tips på vad du kan använda kokosolja till, man kan använda kokosolja till mer än vad man tror, ja nästan allt. Älskar verkligen kokosolja och använder det till mycket plus att det lukar ju verkligen super gott! 

1. Kokosolja som solskydd Kokosolja har ett naturligt solskydd med solskyddsfaktor 4. Oljan ger inget högt skydd mot solen, men är det kris fungerar kokosoljan utmärkt.

2. Förbättra din sköldkörtel Ny forskning visar att kokosolja kan förbättra sköldkörteln. Det är dock ännu oklart varför kokosoljan är så bra för sköldkörteln. Men oavsett varför, skadar det ju inte att testa om man är rädd om sin sköldkörtel.

3. Hårinpackning kokosolja gpr även att använda som hårinpackning och hårolja. Dock funkar det inte så bra för mig som kör på balsammetoden. (Balsammet jag tvättar med tar inte bort oljan..) 

4. Som läppbalsa Smörj in dina nariga läppar med kokosolja och dina läppar blir återfuktade.

5. Använd för dess läkande egenskaper Kokosolja är minst lika bra att ha i medicin- och badrumsskåpet som i köket. Kokosolja kan nämligen underlätta vid solbränna, insektsbett, mindre skärsår och sägs till och med kunna minska acne.

6. Kokosolja i majonnäs Använd kokosolja istället för vegetabilisk olja när du gör majonnäs.

7. Gör din egen peeling med kokosolja Mixa ihop kokosolja och socker och du har en fantastisk kroppspeeling. Jag använder inte köpta peelingar utan jag använder denna typ av peeling, plus att man lukar ju hur gott som helt efteråt. 

8. Som sminkborttagning Använd kokosolja som sminkborttagning. Applicera kokosolja på ansiktet, vänta några minuter och torka sedan av med en varm handduk.

9. Vid rakning Applicera kokosolja på kroppen,och du får en smidigare rakning.

10. Använd i tvål Om du gör din egen

11. Gör din egen massageolja Addera några droppar eterisk olja till din kokosolja och du har en fantastisk massageolja.

12. Istället för hudlotion Kokosolja är bra dö huden. Smörj in dina händer, fingrar och naglar med oljan och torra nagelband, naglar och händer är ett minne blott.

13. Gör din egen tandkräm Vanlig tandkräm innehåller en mängd tillsatser. Om du vill veta vad du stoppar i dig kan du göra din egen tandkräm av kokosolja och bakpulver. Mixa ihop till en pasta och du har en billig tandkräm utan tillsatser

14.  Som smörjmedel Cykelkedjan och gångjärnen i dörren mår alltid bra av att smörjas. Kokosolja är både ett bra och billigt smörjmedel.

15. Vårda träredskap och -möbler Smörj dina träslevar och trämöbler med kokosolja. Applicera en generös mängd olja och låt det sjunka in i träet. Oljan skyddar mot slitage och röta.

16. Tända eld Kokosolja är brandfarligt och fungerar utmärkt som bränsle. Det är dessutom mycket mer miljövänligt än tändvätska. Är du i skogen och vill tända en eld? Använd kokosolja.

17. I gjutjärnspannan Smörj in gjutjärnspannan med kokosolja. Den rostar inte och luktar gott på köpet.

18. Som hälsotillskott Om du tar en tesked kokosolja varje dag får du i dig alla nyttiga fetter du behöver.

19. I matlagning Använd kokosolja i din matlagning istället för de vanliga vegetabiliska oljorna. Kokosolja fungerar utmärkt i bakning, stekning och vid i stort sett all sorts matlagning som innefattar smör.

20. Lädervård Använd kokosolja för att polera dina tillhörigheter i läder. Skärp, plånböcker, jackor och skor kommer återigen att skina.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: